Barazkiak

Bitamina, mineral, zuntz eta antioxidatzaileen iturri bikaina da.

Gomendaturiko maiztasuna Anoa baten pisua (gordinik eta garbi) Etxeko neurriak

barazkiak

2 eguneko anoa, bat bederen gordin

150-200 g

Askotariko entsalada platerkada bat

Barazki egosi platerkada bat

Tomate handi bat, 2 azenario,…

Iturria: SENC eta semFYC

Baztanen ditugunak:

Aza

Sasoia: urritik apirilera arte

Errezetak:

Trinxat logo_1x

Azenarioa

Sasoia: abuztutik martxora arte

Errezetak:

Azenario, koko eta esne kondentsatu trufak

Baba freskoa

Sasoia: maiatza eta ekaina

Errezetak:

Baba eta jogurt zopa beroa logo_1x

Erremolatxa gorri

Sasoia: uztaila-abuztua

Errezetak:

Erremolatxa gorri eta intxaur dipa logo_1x

Ilar freskoa

Sasoia: ekaina

Errezetak:

Ilar guacamolea logo_1x

Kalabaza

Sasoia: urria

Errezetak:

Kalabaza txigortuzko krema logo_1x

Kuiatxoa

Sasoia: uztailetik irailera arte

Errezetak:

Kuiatxo eta arroz pastela logo_1x

Leka

Sasoia: uztaila eta abuztua

Errezetak:

Leka, txistor eta gasna frittata logo_1x

Leka-pastitsioa logo_1x

Onddoa

Sasoia: uda eta udazkena

Errezetak:

Onddoak eskabetxean logo_1x

Pella

Sasoia: urritik martxora arte

Errezetak:

Pella barazki-zopa krematsuan logo_1x

Piperra

Sasoia: abuztua eta iraila

Errezetak:

Patatak baporean eginak eta piperrekin maneatuak logo_1x

Porrua

Sasoia: irailetik apirilera arte

Errezetak:

Patata eta porru pure ezberdina logo_1x

Porru eta patata pastela logo_1x

Tomatea

Sasoia: uztailetik irailera arte

Errezetak:

Tomate melatuak logo_1x

Zerba

Sasoia: abuztutik martxoara

Errezetak

Zerba-bolak gasna freskoarekin tomate saltsan