Barazkiak

Bitamina, mineral, zuntz eta antioxidatzaileen iturri bikaina da.

Gomendaturiko maiztasuna Anoa baten pisua (gordinik eta garbi) Etxeko neurriak

barazkiak

2 eguneko anoa, bat bederen gordin

150-200 g

Askotariko entsalada platerkada bat

Barazki egosi platerkada bat

Tomate handi bat, 2 azenario,…

Iturria: SENC eta semFYC

Baztanen ditugunak:

Aza

Sasoia: Urritik apirilera arte

Errezetak:

Trinxat logo_1x

Kalabaza

Sasoia: Urria.

Errezetak:

Kalabaza txigortuzko krema logo_1x

Kuiatxoa

Sasoia: Uztailetik irailera arte.

Errezetak:

Kuiatxo eta arroz pastela logo_1x

Leka

Sasoia: Uztaila eta abuztua

Errezetak:

Leka, txistor eta gasna frittata logo_1x

Onddoa

Sasoia: Uda eta udazkena.

Errezetak:

Onddoak eskabetxean logo_1x

Pella

Sasoia: Urritik martxora arte

Errezetak:

Pella barazki-zopa krematsuan logo_1x

Piperra

Sasoia: abuztua eta iraila.

Errezetak:

Patatak baporean eginak eta piperrekin maneatuak logo_1x

Porrua

Sasoia: Irailetik apirilera arte.

Errezetak:

Porru eta patata pastela logo_1x

Tomatea

Sasoia: Uztailetik irailera arte.

Errezetak:

Tomate melatuak logo_1x