Baztango Udala / Ayuntamiento de Baztan


Fruta

Fruta osoak ura, bitaminak (C bitamina eta karotenoak bezalakoak), mineralak (potasioa eta selenioa), eta zuntza ematen digu.

Gomendaturiko maiztasuna Anoa baten pisua (gordinik eta garbi) Etxeko neurriak

frutak

≥ 3 eguneko anoa, ahal bada fruta freskoa

120-200 g

Tarteko tamainako pieza bat

Gerezi, marrubi,… katilukada bat

Iturria: SENC eta semFYC

Baztanen ditugunak:

Arana

Sasoia: abuztua.

Errezetak:

Aran eta izpiliku baklava logo_1x

Aran eta jogurt muffinak

Gerezia

Sasoia: ekaina.

Errezetak:

Gerezi eta pikupasa chutneya logo_1x

Marrubia

Sasoia: ekaina.

Errezetak:

Marrubiak ozpina eta gasnarekin ogi txigortuaren gainean

Marrubi-bars 

Marrubizko Baztango baratxuri zuria logo_1x

Pikua

Sasoia: iraila eta urria.

Errezetak:

Piku eta gasna fresko sconak logo_1x

Piku, almendra eta ezti pastela 

Sagarra

Sasoia: ekainetik urrira arte

Errezetak:

Intxaur eta txokolate bizkotxoa intxaur karamelizatu eta sagar-zoparekin

Ogi-biribilkiak sagar-konpotaz beteak logo_1x

Sagar, tipulin eta foie mi-cuit tortilla

Zatitutako sagarrezko bizkotxoa logo_1x

Udarea

Sasoia: abuztutik urrira arte.

Errezetak:

Haragi txikitu, tortilla, mortadela eta udare-marmelada zakotea logo_1x

Porru, patata eta udare krema

Udare eta ardo bizkotxoa

Udare eta intxaur opila

Udare eta txokolate irabiakia logo_1x