Fruta

Fruta osoak ura, bitaminak (C bitamina eta karotenoak bezalakoak), mineralak (potasioa eta selenioa), eta zuntza ematen digu.

Gomendaturiko maiztasuna Anoa baten pisua (gordinik eta garbi) Etxeko neurriak

frutak

≥ 3 eguneko anoa, ahal bada fruta freskoa

120-200 g

Tarteko tamainako pieza bat

Gerezi, marrubi,… katilukada bat

Iturria: SENC eta semFYC

Baztanen ditugunak:

Arana

Sasoia: abuztua.

Errezetak:

Aran eta izpiliku baklava logo_1x

Gerezia

Sasoia: ekaina.

Errezetak:

Gerezi eta pikupasa chutneya logo_1x

Marrubia

Sasoia: ekaina.

Errezetak:

Marrubizko Baztango baratxuri zuria logo_1x

Pikua

Sasoia: iraila eta urria.

Errezetak:

Piku eta gasna fresko sconak logo_1x

Sagarra

Sasoia: ekainetik urrira arte

Errezetak:

Zatitutako sagarrezko bizkotxoa

Udarea

Sasoia: abuztutik urrira arte.

Errezetak:

Haragi txikitu, tortilla, mortadela eta udare-marmelada zakotea logo_1x

Udare eta txokolate irabiakia logo_1x