Barazkiak
Bitamina, mineral, zuntz eta antioxidatzaileen iturri bikaina da.
Gomendaturiko maiztasuna | Anoa baten pisua (gordinik eta garbi) | Etxeko neurriak |
≥2 eguneko anoa, bat bederen gordin | 150-200 g | Askotariko entsalada platerkada bat Barazki egosi platerkada bat Tomate handi bat, 2 azenario,… |
Iturria: SENC eta semFYC
Baztanen ditugunak:
Aza
Sasoia: urritik apirilera arte
Errezetak:
Azenarioa
Sasoia: abuztutik martxora arte
Errezetak:
Azenario- eta gasna-tarta gazia
Azenario eta kalabaza krema intxaur muskatu eta azafraiarekin
Azenario, koko eta esne kondentsatu trufak
Baba freskoa
Sasoia: maiatza eta ekaina
Errezetak:
Baba-pastel txikiak porru-saltsarekin
Erremolatxa gorri
Sasoia: uztaila-abuztua
Errezetak:
Erremolatxa gorri eta intxaur dipa
Erremolatxa eta gasna urdin tarta
Ilar freskoa
Sasoia: ekaina
Errezetak:
Ilar-krema eta ilarrak menda-gelatinan
Kalabaza
Sasoia: urria
Errezetak:
Azenario eta kalabaza krema intxaur muskatu eta azafraiarekin
Kalabaza plantxan egina, gasna eta intxaurrekin
Kalabaza, tomate eta almendra krema sardinekin
Onddo, kalabaza eta dilista purea
Kuiatxoa
Sasoia: uztailetik irailera arte
Errezetak:
Leka
Sasoia: uztaila eta abuztua
Errezetak:
Leka, txistor eta gasna frittata
Onddoa
Sasoia: uda eta udazkena
Errezetak:
Gaztaina eta perretxiko hanburgesa
Oilasko-izterrak zitrikotan eskabetxatuak, onddoekin eta arrautza-gorringo onduarekin
Onddo, kalabaza eta dilista purea
Pella
Sasoia: urritik martxora arte
Errezetak:
Pella-krema barazki-menestrarekin
Pella risottoa onddoekin eta azafrai-aliolirekin
Piperra
Sasoia: abuztua eta iraila
Errezetak:
Patatak baporean eginak eta piperrekin maneatuak
Piper berdeen janaurreko beroa
Porrua
Sasoia: irailetik apirilera arte
Errezetak:
Gasna, porru eta piper enpanada
Patata eta porru pure ezberdina
Porruak berberetxoekin romesco-saltsan
Tipula
Sasoia: maiatzetik irailera
Errezetak:
Labean erretako tomate, tipula eta gasnaren entsalada beroa
Sagar, tipulin eta foie mi-cuit tortilla
Tipuleta eta ardi-gasna kaputxinoa
Tomatea
Sasoia: uztailetik irailera arte
Errezetak:
Kurkuma krepeak tomate txutneyarekin
Labean erretako tomate, tipula eta gasnaren entsalada beroa
Ogi eta tomate bonboiak urdaiazpikoarekin
Zerba
Sasoia: abuztutik martxoara
Errezetak