Barazkiak

Bitamina, mineral, zuntz eta antioxidatzaileen iturri bikaina da.

Gomendaturiko maiztasunaAnoa baten pisua (gordinik eta garbi)Etxeko neurriak

barazkiak

≥2 eguneko anoa, bat bederen gordin

150-200 g

Askotariko entsalada platerkada bat

Barazki egosi platerkada bat

Tomate handi bat, 2 azenario,…

Iturria: SENC eta semFYC

Baztanen ditugunak:

Aza

Sasoia: urritik apirilera arte

Errezetak:

Aza eta porru frittata

Aza-pastela logo_1x

Trinxat logo_1x

Azenarioa

Sasoia: abuztutik martxora arte

Errezetak:

Azenario- eta gasna-tarta gazia 

Azenario eta kalabaza krema intxaur muskatu eta azafraiarekin 

Azenario eta limoi-krema

Azenario, koko eta esne kondentsatu trufak logo_1x

Azenario-ñokiak logo_1x

Azenario-tartarra 

Baba freskoa

Sasoia: maiatza eta ekaina

Errezetak:

Baba eta jogurt zopa beroa logo_1x

Baba-krema Turkiako erara 

Baba-pastel txikiak porru-saltsarekin 

Erremolatxa gorri

Sasoia: uztaila-abuztua

Errezetak:

Erremolatxa gorri eta intxaur dipa logo_1x

Erremolatxa eta gasna urdin tarta

Ilar freskoa

Sasoia: ekaina

Errezetak:

Ilar guacamolea logo_1x

Ilar-krema eta ilarrak menda-gelatinan

Ilar-kroketak 

Kalabaza

Sasoia: urria

Errezetak:

Azenario eta kalabaza krema intxaur muskatu eta azafraiarekin 

Kalabaza-pizza

Kalabaza plantxan egina, gasna eta intxaurrekin

Kalabaza, tomate eta almendra krema sardinekin 

Kalabaza txigortuzko krema logo_1x

Onddo, kalabaza eta dilista purea

“Zerba eta kalabaza “kibbeh”a

Kuiatxoa

Sasoia: uztailetik irailera arte

Errezetak:

Kuiatxo-entsalada marokoarra 

Kuiatxo eta arroz pastela logo_1x

Kuiatxoak mentan beratuak

Leka

Sasoia: uztaila eta abuztua

Errezetak:

Fideua berdea 

Leka, txistor eta gasna frittata logo_1x

Leka-pastitsioa logo_1x

Onddoa

Sasoia: uda eta udazkena

Errezetak:

Ardi-gasna zopa onddoekin

Gaztaina eta perretxiko hanburgesa 

Oilasko-izterrak zitrikotan eskabetxatuak, onddoekin eta arrautza-gorringo onduarekin 

Onddoak eskabetxean logo_1x

Onddo, kalabaza eta dilista purea

Pella

Sasoia: urritik martxora arte

Errezetak:

Pella barazki-zopa krematsuan logo_1x

Pella-krema barazki-menestrarekin 

Pella-nigiri logo_1x

Pella risottoa onddoekin eta azafrai-aliolirekin 

Piperra

Sasoia: abuztua eta iraila

Errezetak:

Patatak baporean eginak eta piperrekin maneatuak logo_1x

Piper berdeen janaurreko beroa

Piper-salmorejoa

Porrua

Sasoia: irailetik apirilera arte

Errezetak:

Aza eta porru frittata

Gasna, porru eta piper enpanada 

Patata eta porru pure ezberdina logo_1x

Porru eta patata pastela logo_1x

Porru eta xarbot kroketak

Porru, patata eta udare-krema 

Porruak berberetxoekin romesco-saltsan logo_1x

Tipula

Sasoia: maiatzetik irailera

Errezetak:

Labean erretako tomate, tipula eta gasnaren entsalada beroa

Sagar, tipulin eta foie mi-cuit tortilla

Tipuleta eta ardi-gasna kaputxinoa 

Tipuleta-purea eta tipuleta

Tomatea

Sasoia: uztailetik irailera arte

Errezetak:

Kurkuma krepeak tomate txutneyarekin

Labean erretako tomate, tipula eta gasnaren entsalada beroa

Ogi eta tomate bonboiak urdaiazpikoarekinlogo_1x

Tomate melatuak logo_1x

Zerba

Sasoia: abuztutik martxoara

Errezetak

Arroza zerbarekin

Zerba-bolak gasna freskoarekin tomate saltsan logo_1x

Zerba eta kalabaza “kibbeh”a

Volver arriba