Fruta
Fruta osoak ura, bitaminak (C bitamina eta karotenoak bezalakoak), mineralak (potasioa eta selenioa), eta zuntza ematen digu.
Gomendaturiko maiztasuna | Anoa baten pisua (gordinik eta garbi) | Etxeko neurriak |
≥ 3 eguneko anoa, ahal bada fruta freskoa | 120-200 g | Tarteko tamainako pieza bat Gerezi, marrubi,… katilukada bat |
Iturria: SENC eta semFYC
Baztanen ditugunak:
Arana
Sasoia: abuztua.
Errezetak:
Gerezia
Sasoia: ekaina.
Errezetak:
Marrubia
Sasoia: ekaina.
Errezetak:
Marrubiak ozpina eta gasnarekin ogi txigortuaren gainean
Marrubizko Baztango baratxuri zuria
Pikua
Sasoia: iraila eta urria.
Errezetak:
Piku, almendra eta ezti pastela
Sagarra
Sasoia: ekainetik urrira arte
Errezetak:
Intxaur eta txokolate bizkotxoa intxaur karamelizatu eta sagar-zoparekin
Ogi-biribilkiak sagar-konpotaz beteak
Sagar eta almendra-krema pastel txikiak
Sagar, tipulin eta foie mi-cuit tortilla
Zatitutako sagarrezko bizkotxoa
Udarea
Sasoia: abuztutik urrira arte.
Errezetak:
Haragi txikitu, tortilla, mortadela eta udare-marmelada zakotea