Fruta

Fruta osoak ura, bitaminak (C bitamina eta karotenoak bezalakoak), mineralak (potasioa eta selenioa), eta zuntza ematen digu.

Gomendaturiko maiztasuna Anoa baten pisua (gordinik eta garbi)Etxeko neurriak

frutak

≥ 3 eguneko anoa, ahal bada fruta freskoa

120-200 g

Tarteko tamainako pieza bat

Gerezi, marrubi,… katilukada bat

Iturria: SENC eta semFYC

Baztanen ditugunak:

Arana

Sasoia: abuztua.

Errezetak:

Aran eta izpiliku baklava logo_1x

Aran eta jogurt muffinak

Gerezia

Sasoia: ekaina.

Errezetak:

Gerezi eta pikupasa chutneya logo_1x

Marrubia

Sasoia: ekaina.

Errezetak:

Marrubiak ozpina eta gasnarekin ogi txigortuaren gainean

Marrubi-bars 

Marrubizko Baztango baratxuri zuria logo_1x

Pikua

Sasoia: iraila eta urria.

Errezetak:

Piku eta gasna fresko sconak logo_1x

Piku, almendra eta ezti pastela 

Sagarra

Sasoia: ekainetik urrira arte

Errezetak:

Intxaur eta txokolate bizkotxoa intxaur karamelizatu eta sagar-zoparekin

Ogi-biribilkiak sagar-konpotaz beteak logo_1x

Sagar eta almendra-krema pastel txikiak

Sagar, tipulin eta foie mi-cuit tortilla

Zatitutako sagarrezko bizkotxoa logo_1x

Udarea

Sasoia: abuztutik urrira arte.

Errezetak:

Haragi txikitu, tortilla, mortadela eta udare-marmelada zakotea logo_1x

Porru, patata eta udare krema

Udare eta ardo bizkotxoa

Udare eta intxaur opila

Udare eta txokolate irabiakia logo_1x

Volver arriba