Haragia

B12 bitamina, burdin, potasio, fosforo, zink eta proteinatan aberatsa da.

Gomendaturiko maiztasunaEtxeko neurriak

Haragi zuria. 1-3 eguneko anoa.

pescadoEguneko anoa kopuru hori lekale, arrain, arrautza, haragi zuri (oilasko, untxi,…) eta fruitu lehorren elikagai taldeari dagokio. Hori horrela, elikagai horiek txandakatuz jan behar dira.

Oilasko laurdena, untxi laurdena

Haragi gorria.≤ 2 asteko anoa.

haragi_gorriak

xerra ttipi bat

Haragi prozesatua. Nohizbehinka eta neurrian.

haragi_prozesatua

Iturria: SENC, semFYC eta AECOSAN.

Baztanen ditugunak:

Aratxekia

Sasoia: Urte osoan.

Errezetak:

Aratxeki-salpikoia logo_1x

Haragi txikitu, tortilla, mortadela eta udare-marmelada zakotea logo_1x

Koxkor faltsua garagardo erara txitxirio kremarekin logo_1x

Patata erregosia haragiarekin logo_1x

Patata tarta kurruskaria boloñesa erara. logo_1x

Ardikia

Sasoia: Irailetik azarora arte.

Errezetak:

Ardiki hanburgesa logo_1x

Bildoskia

Sasoia: Azarotik otsailera arte

Errezetak:

Bildoski-bolak azenario-saltsarekin

Bildoski hanburgesa foie-moussearekin

Bildoskia kalabazarekin

Hostopila bildoskiarekin betea

Oilaskoa

Sasoia: Urte osoan.

Errezetak:

Hostore-karakolak oilasko, behi-gasna eta piku marmeladarekin

Oilasko-hegal kurruskariak jogurt-saltsarekin

Oilasko-izterrak zitrikotan eskabetxatuak, onddoekin eta arrautza-gorringo onduarekin

Oilasko-pastela

Zerrikia

Sasoia: Urte osoan.

Errezetak:

Leka, txistor eta gasna frittata logo_1x

Odolki-kroketak logo_1x

Sahieskiak ardi-gasna parmentierrarekin eta piper-kremarekin logo_1x

Txapata txistor papurrekin, tipula karamelizatuarekin eta tabasko-saltsarekin logo_1x

Xingarra teriyaki-saltsarekin glasatua logo_1x

Volver arriba