Ogi, zereal, arroz, pasta eta patatak

Energi-iturri handia da eta gure elikaduraren oinarria izan behar du.

Gomendaturiko maiztasunaAnoa baten pisua (gordinik eta garbi)Etxeko neurriak

irina_2

4-6 eguneko anoa. Jarduera fisikoaren arabera.

40-60 g ogi

60-80 g pasta, arroz

150-200 g patata

3-4 ogi-xerra edo opiltxo bat

platerkada normal bat

patata handi bat edo 2 ttipi

Iturria: SENC eta semFYC

Baztanen ditugunak:

Gaztaina:

Sasoia: Iraila-urria

Errezetak:

Gaztain-krema

Gaztaina eta perretxiko hanburgesa 

Ogia

Sasoia: Urte osoan.

Errezetak:

Ogi-biribilkiak sagar-konpotaz beteak logo_1x

Ogi eta gasna bolak tomate saltsan logo_1x

Ogi eta tomate bonboiak urdaiazpikoarekinlogo_1x

Serviettenknödel edo ogi-hertzebetea logo_1x

Torrada karamelizatuak

Patatak

Sasoia: Urte osoan (atera abuztuan).

Errezetak:

Amuarrain marinatuarekin entsaladilla 

Patata-entsalada 

Patata erregosia haragiarekin logo_1x

Patata eta porru pure ezberdina logo_1x

Patata tarta kurruskaria boloñesa erara logo_1x

Patatak baporean eginak eta piperrekin maneatuak logo_1x

Porru eta patata pastela logo_1x

Porru, patata eta udare krema 

Volver arriba